O nama

POVIJEST

Tvrtka Filli Stahl osnovana je 1988 godine, nastavljajući stogodišnju tradiciju tvrtke Filli & Co. Godine 1996. u Zagrebu je osnovana tvrtka Filli Stahl d.o.o.Zahvaljujući strogim zahtjevima koji se postavljaju na kvalitetu proizvoda, te orjentaciji na pružanje cjelovitih rješenja, tržište je brzo prepoznalo i nagradilo predanost tvrtke, omogućivši brzi rast i razvoj Filli Stahla, najprije u Austriji, a zatim u cijeloj regiji.

Koristeći bogato iskustvo matične tvrtke, Filli Stahl d.o.o. već danas zauzima mjesto među liderima metalne industrije u Hrvatskoj.


FILLI STAHL DANAS

Danas je Filli Stahl d.o.o. vodeća domaća tvrtka na području prodaje svjetski poznatih brandova proizvoda u svijetu graditeljstva ( FIGO, FIGO AMADE, BAUDER, ZAMBELLI, ROCKWOOL, NOVELIS, AURUBIS itd.).

Poslovna strategija tvrtke Filli Stahl d.o.o. je rast i razvoj u vodeću tvrtku proizvoda u Hrvatskoj. Razvoj u tom smjeru krenuo je otvaranjem proizvodno poslovnog objekta u Hruščici – Ivanja Reka.

U svim uslužnim procesima Filli Stahl d.o.o. primjenuje načelo stalnog unaprjeđenja kvalitete poslovanja i ispunjavanja zahtjeva i očekivanja kupaca te zadovoljstvo zaposlenih kroz stalno poticanje organizacijske kulture, timskog rada i brige o kvaliteti radne i životne sredine.

Ciljevi su temeljeni na profesionalizmu, poštenju, dugoročnosti, višegodišnjem iskustvu i neprestanom učenju. Prioritetni zadatak tvrtke je zaposliti i zadržati mlade, kreativne, školovane i motivirane ljude koji će svojim radom nastaviti tradiciju uspješnosti u poslovanju.

 

RESURSI

Visoki tehnički resursi, isporuka najmodernijih materijala, brojne reference, odlični financijski rezultati, svrstavaju tvrtku Filli Stahl d.o.o. u rang vodećih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Stalna edukacija naših djelatnika na svim razinama (od radnika do voditelja ), uz stalno praktično usavršavanje na najzahtjevnijim objektima, osiguravaju našim naručiteljima superiornu kvalitetu svih usluga koje nudimo.

Posjedujemo usklađen set resursa, u pravo vrijeme i u pravoj količini, ključno je za ekonomičan i brz odgovor na zahtjeve naših kupca.

Tvrtka je organizirana u svim djelatnostima koje su potrebne za poštivanje kratkih rokova, uvažavanje tražene kvalitete i poštivanje svih tehničkih standarda. Od komercijalnog sektora koju uz veleprodaju instalaterskog materijala, vrši i logističku potporu za sve naše kupce.

Velik broj visokozahtjevnih referenci znak je povjerenja koje uživamo kod naših domaćih partnera, te nam je dokaz da smo i više nego spremni za zahtjevno međunarodno tržište.

Velikim ulaganjima u poslednjih nekoliko godina, nivo tehničke opremljenosti tvrtke Filli Stahl d.o.o. je dostigao zavidan nivo. Radi stvarne konkurentnosti, Filli Stahl d.o.o. svoje proizvode isporučuje brzo, ekonomično i na vrijeme.

 

REZULTATI

Usprkos otežanim uvjetima poslovanja, Filli Stahl je na domaćem tržištu ovo razdoblje obilježila i uspješna realizacija vlastitog projekta izgradnje poslovnog objekta ( Veleprodajni centar Hruščica ), vrijednog više milijuna kuna, za koji je ishođena uporabna dozvola, a organizacija proizvodnje u poslovnom objektu je u tijeku. Projekt je završen u predviđenim rokovima, čime je tvrtka dokazala svoju sposobnost da u otežanim gospodarskim uvjetima uspješno završi investicije.
Unatoč evidentnim problemima koji su se protezali tijekom proteklih godina, postignut je napredak u odnosima sa partnerima, te se očekuje stabiliziranje naplate potraživanja od strane poslovnih partnera.

U proteklom razdoblju poduzete su značajne aktivnosti u poslovnom restrukturiranju tvrtke radi čim kvalitetnije prilagodbe novonastalim uvjetima na tržištu kao i stvaranja novih kvalitetnijih temelja za dugoročno stabilno poslovanje.

Unatoč konstantnom pogoršanju makroekonomskih čimbenika na domaćem tržištu, koji se prvenstveno očituju u otežanim uvjetima poslovanja, Filli Stahl d.o.o. i dalje sudjeluje na velikim projektima.

Kako bi ojačao svoju konkurentsku poziciju i uspjelo osigurati ugovore za nove projekte tvrtka je pojačala prisutnost na domaćem tržištu, te je tijekom proteklog perioda uložila značajna sredstva u tuzemne operacije, a izvjesno je da će se u narednom razdoblju sklopiti nekoliko novih većih ugovora.